gouden reael logo
petit-caron

De Gouden Reael

& Caron

Een restaurant in Amsterdam op het zonovergoten Reaeleneiland. Proef met uw gezelschap het 3 of 4-gangen menu van onze chef Thomas Demuth vergezelt met de Franse wijnen en gastvrijheid die u van ons gewend bent. Ons restaurant in het historische pand aan de Zandhoek is verdeeld over twee verdiepingen en een heerlijk terras aan de grachten.  
In de Gouden Reael is het ook mogelijk om met grote gezelschappen te dineren! Van maandag tot en met donderdag is onze bovenverdieping privé te reserveren voor gezelschappen van 12 tot 30 personen. Om te reserveren en voor vragen kunt u een mail sturen naar restaurant@goudenreael.nl!
Tot snel,
Familie Caron

De Gouden Reael, een historisch restaurant in Amsterdam op het Reaeleneiland waar je écht Frans kunt eten. Het restaurant werd meer dan eens in romans beschreven door Jan Mens en ook veel andere Amsterdammers hebben warme herinneringen aan dit hoekpand uit de Gouden Eeuw. Zo kende onze vader Alain hier ook een belangrijk hoofdstuk uit zijn leven. Wanneer hij in 1982 naar Nederland komt voor de liefde, besluit hij al snel te blijven. Een gezin wordt gesticht en verhuist in 1983 naar Amsterdam waar Alain op zoek gaat naar een baan in de keuken. Met zijn tweeling op de arm solliciteert Alain op de Zandhoek, bij de Gouden Reael van Ernst Gottlieb. Hij zal hier 3,5 jaar lang koken en veel buurtbewoners, jong en oud, ontvangen tijdens de hoogtijdagen van het eetcafé.

Nu, ruim 35 jaar later, zijn wij teruggekeerd met onze hele familie Caron naar waar het eigenlijk allemaal begon. ‘De cirkel is rond’ zoals Alain zelf zegt.

Wijnkaart

We zijn gek op Franse wijn en in het bijzonder op wijnen uit de noordelijke regio’s zoals

Chablis, Bourgogne, Loire, Jura en vooral de Beaujolais. Hiervan hebben wij een van de grootste selecties van Amsterdam.

Klik hier voor de wijnkaart

Locatie

De Gouden Reael

De Gouden Reael
Zandhoek 14
1013 KT
Amsterdam
Nederland

T: 020 772 6743
E: restaurant@goudenreael.nl

Let op: u kunt bij ons alleen met pin of creditcard betalen!

Openingstijden

 

Van maandag tot en met zaterdag geopend voor diner vanaf 18:00!

Lowel

De familie Caron heeft in samenwerking met Vincent Leclair hun eigen wijn. Vernoemd naar het jongste broertje van de familie, is Lowel een jonge frisse Loire wijn (van de Gamay druif) die uitermate geschikt is om gekoeld te drinken. Deze wijn kunt u natuurlijk bij ons in het restaurant drinken, maar kunt u ook online bestellen om thuis van te genieten!

Bezoek ook:

petit-caron